Harry Fett : Historien er lengst Kristin B. Aavitsland

ISBN:

Published: April 24th 2014

Hardcover


Description

Harry Fett : Historien er lengst  by  Kristin B. Aavitsland

Harry Fett : Historien er lengst by Kristin B. Aavitsland
April 24th 2014 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | | ISBN: | 4.15 Mb

I første del av det 20. århundre var Harry Fett en ruvende skikkelse i norsk offentlighet. Han var Norges første riksantikvar og bygget opp et profesjonelt kulturminnevern i Norge fra grunnen av. I tillegg var han kunsthistoriker, museumskonservator,MoreI første del av det 20. århundre var Harry Fett en ruvende skikkelse i norsk offentlighet.

Han var Norges første riksantikvar og bygget opp et profesjonelt kulturminnevern i Norge fra grunnen av. I tillegg var han kunsthistoriker, museumskonservator, bedriftsleder, kunstsamler, tidsskriftredaktør, samfunnsdebattant og grunnlegger av tidsskriftet Kunst og kultur og selskapet Kunst på arbeidsplassen, to institusjoner som fortsatt er i virksomhet. Dessuten var han en uvanlig produktiv forfatter av vitenskapelige, kulturhistoriske og kulturfilosofiske tekster.

I alle sine roller kjempet han historiens sak: Harry Fett arbeidet for at fortidens steder, gjenstander, hendelser og mennesker skulle bevares i samfunnets bevissthet – ikke som død nostalgi, men som levende tradisjon og anvendt refleksjonsstoff.

Slik kunne historien gi samtiden identitet og retning.Harry Fetts innflytelse på norsk kunsthistorisk forskning, fortidsvern og museumsvesen er udiskutabel. Men han var også en kontroversiell skikkelse i sin samtid, frittalende og kritisk, elsket og hatet.

Med velopplagt ironisk og selvironisk penn var han stadig i polemikk med meningsmotstandere, både i antikvariske spørsmål og i mer vidtrekkende spørsmål om historieforskning, samfunnsoppfatning og politikk.Kristin B.

Aavitslands biografi om Harry Fett er den første som er skrevet om denne sammensatte personligheten, hans mangfoldige virksomhet og uvanlig store aksjonsradius.Enter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Harry Fett : Historien er lengst":


goldenshellsaudi.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us